Wednesday, July 30, 2014

Prenumerera på spel

Igår släpptes information om EAs nya tjänst "EA Access", som låter dig prenumerera på spel. Tjänsten är exklusiv till Xbox One och är redan tillgänglig för de som är med i Xbox Ones beta-program.

Tjänsten kostar lite under 50 kronor i månaden och ger dig då tillgång till senaste FIFA, Madden NFL, Battlefield 4 samt Peggle 2 med fler titlar utlovade, där ibland nya Dragon Age: Inquisition. Tanken är även att man som prenumerant på tjänsten ska nya titlar innan vanlig release, vilket säkerligen kommer locka många köpare när nästa stora FPS ska släppas.

Som om det inte vore nog så får man som nyttjande av tjänsten även 10% rabatt på utvalda saker som inte ingår i tjänsten, så som Battlefield Premium. Om du redan äger spel som de erbjuder så behöver du inte längre sätta i en skiva för att spela, utan de klassas som digitala, så länge som du prenumererar.

Jag tror säkert att tjänsten kommer få många användare speciellt om man gillar sportspel, själv är jag enbart intresserad av Battlefield 4 av vad de erbjuder i dagsläget, så jag är lite mer tveksam. Men om de med tiden kommer lägga till fler titlar, som de lovat, så känns det som detta kan bli en hit.

En annan sak som är oklart av det man kan läsa om tjänsten är om DLCer fortfarande måste köpas separat eller om de ingår i tjänsten. Jag tänker än en gång på Battlefield 4 där du inte kan spela med andra om du inte har samma kartpaket som de har.

Succé eller inte, jag hoppas ändå att deras koncept tar vid och att vi snart ser andra företag göra likadant. Nackdelen med dessa tjänster är dock att min kärlek till samlarutgåvor fortfarande kommer hålla mig fast vid fysiska kopior av spelen ett bra tag till.

Vad tycker du, skulle du vilja prenumerera på spel för 50 kronor i månaden? 

Tuesday, July 29, 2014

Back in black!

Pinsamt! Så känns det att gjort en satsning och försöka starta en blogg för att sedan låta den dö en längre period efter fyra inlägg. Men så får det vara, nu är jag tillbaka och ska väl snart skriva något halvvettigt. Ett inlägg i veckan borde man kunna snitta på kan man väl tycka.

Jag får väl ägna resten av mitt lilla inlägg till att påpeka min nya design, som är lite mörkare än innan, samt om ännu inte klar så ser den klart bättre ut än tidigare. Stort tack till Tomas som gjorde den till mig, jag tackar med en liten shout out och länkar till din blogg som jag själv läser ibland: Tomas Soapbox.

Nu till att skriva om något nördigt!